獨立調查委員會只是跑馬過場,并不能解決香港的深層次矛盾。不過:有總好過冇。

2019/08/24 07:32:34 網誌分類: 政治
24 Aug

獨立調查委員會只是跑馬過場,并不能解決香港的深層次矛盾。 【一針見血】反對成立獨立調查委員會 烈顯倫:對任何法官來說都可能是過於廣泛的任務 反對修訂《逃犯條例》引發連串衝突後,社會有不少聲音要求成立獨立調查委員會徹查事件成因。終審法院前常任法官烈顯倫近日接受媒體訪問時表示,沒有任何調查可以涵蓋如此廣泛的範圍。 烈顯倫說,根據如此調查的職權範圍,沒有法官可以接受任命。他又指,「這個過程需要數年時間,並且永遠無法得到每個人都能接受的答案。」 烈顯倫解釋,即使任命一位退休法官這樣的專員,該人也必須聽取廣大人士的證據,才能理解所有問題。而整個過程需要很長時間,才能達到每個人都能接受的答案。然而,如此調查「實際上將被要求承擔政府的角色,但卻沒有任何資源」。 他認為現時的社會問題都是難以解決,「這些是根深蒂固的疾病,它們在更廣泛的社區中維持着不滿之火,並帶來數十萬人在街頭遊行。這些不是調查委員會可以解決的問題。」

回應 (0)
我要發表
user

網誌分類

已關注

最新回應

KING.
KING. 2019/09/19

McAfee Livesafe
McAfee Livesafe 2019/09/14

McAfee Livesafe

Get ultimate security for your data and identity on all your devices with McAfee LiveSafe. One subscription protects an unlimited* number of Devices against viruses and online threats.
Ensure all your PCs, Macs, smartphones, and tablets remain secure with the convenience of a single McAfee LiveSafe subscription.McAfee Livesafe

McAfee Livesafe
McAfee Livesafe 2019/09/14

www.mcafee.com/activate

Steps to activate your McAfee subscription:

Step 1: Open your browser, in the address bar type in “mcafee.com/activate”...
Step 2: Choose the Country and Language...
Step 3: You will be redirected to the page of the Activation Code.
Step 4: Click on...www.mcafee.com/activate