nimendajiahao1
nimendajiahao1
nimendajiahao1

Macys:線雕小科普

2019/09/12 15:23:42 網誌分類: 生活
12 Sep

  作為呢兩年最興嘅醫美項目,“線雕”嘅出現令唔少人心動。但係一知半解唔敢輕易嘗試,咁今日小編就來為大家做個解釋啦!

  線雕嘅原理係咩?

線雕

  原理就係:就好似繩拉車一樣,用一根小繩子將脂肪墊同松弛嘅組織進行歸位。30歲嘅皮膚同20歲嘅皮膚狀態有差距,係因為30歲果陣嘅脂肪、肌肉、皮膚唔係20歲果陣嘅位置上啦。佢出現咗松弛、移位,隨著年齡嘅增長,不停咁往下走。

  線雕就好似起屋時候嘅鋼筋水泥,係皮膚底下用強大嘅力量打好地基,達到支撐、提升下垂嘅皮膚、雕塑輪廓、抵抗地心引力嘅目的。

  佢可以阻止膠原蛋白流失,修複肌膚組織斷層,進而達到肌膚緊致,消除皺紋。

  線嘅數量對效果有無影響?

  線嘅數量同效果無太直接嘅關系!同總體面部嘅設計同位置先有關。

  想要達到理想嘅治療效果,術前要同醫生充分溝通,令醫生了解你嘅肌膚狀況、皮膚松弛程度。以及你肌膚膠原產生能力,恢複彈性嘅能力等等。

  幾時開始做線雕比較好?

線雕年齡

  好多人認為埋線是抗老項目,35歲以後再做都仲來得切。其實,20歲嘅時候,如果你有肌膚松弛嘅問題,就可以利用線雕來解決了!

  比如有D人,雖然先二十出頭,但係因為原先特別肥,一下子瘦落來,皮膚突然變松弛。

  線代謝完後臉一下垮了?

  一定唔會。脂肪和肌肉組織嘅衰老係從20歲開始一點點向下移動的,如果25歲開始做線雕,可以令它們複位。之後每隔一段時間進行“查漏補缺”可以令脂肪和肌肉組織一點一點咁歸位,防止嚴重松弛。所以一旦長期保持,肯定會比同齡人看起來年輕。

   美詩沁PPDO四维线雕提拉术

  PPDO线雕面部提拉术根据肌肤老化下垂纹路走向,将PPDO高分子蛋白线(新型生物可降解材料)交错植入皮肤真皮层,重塑肌肤内部张力结构,并且促进肌肤血液循环、刺激胶原蛋白重生,从而使“细胞年轻化”、 皱纹抚平、轮廓精塑,达到色素隐退、增加肤色光泽的效果,使面部充满弹性,让肌肤由内而外光采动人。

線雕五維圖

  材料:

  采用韩国进口的可吸收高分子蛋白线,提拉下垂的皮肤和肌肉,增强皮肤弹性,促进皮肤真皮层的胶原重生,有增加皮肤弹性光泽、提升下垂皮肤、改善面部衰老的效果。

  技术优势:

  1.安全可靠的可吸收蛋白线在人体内最终会被完全吸收和分解成二氧化碳和水,无化学残留,无任何副作用。

  2.采用3D打印技术成型的蛋白线,避免了激光切割对线体的损害,医用性能超越国内外同类产品。

  3.抗张强度比其他可吸收缝合线大一倍。

  4.生物相容性好,组织反应轻微,不存在细胞排异反应。

  5.双向倒刺,免打结,操作简便。

  6.在提拉的同时,蛋白线还能刺激皮下胶原蛋白的再生,达到面部年轻化的效果。

 

回應 (0)
我要發表
user