屈穎妍
屈穎妍
屈穎妍

你割頸,他割席

2019/10/15 04:13:14 網誌分類: 生活
15 Oct
          請恕我花點篇幅,在小欄引述一段警察朋友傳來的訊息:

          「昨晚我處理了十九個AP(被捕人),個個年少無知,毛都未出齊,我真覺得這是香港的悲劇……我問其中一個你係咪覺得太子站死咗好多人?佢話佢信,因為太子站封咗兩日,覺得我們在毀屍滅跡。我問佢地父母點解冇報案話唔見咗仔女?全部都係孤兒?朋友兄弟總會有啩?AP啞口無言。我話有傳新屋嶺有強姦,現在你在警署羈留,同新屋嶺一樣,有無人打你?強姦你?雞姦你?你哋畀我哋帶咗咁耐,有冇人話嚟幫你?佢無言以對。」

          記得早前在葵芳擎槍抗暴的光頭警長劉Sir曾說過這樣的話:「香港警察絕對有能力處理暴徒,但大家都係中國人,打唔係,唔打又唔係,真係好心痛!」

          這陣子看得太多暴力血腥,人都鐵石心腸起來,但有一幅照片仍叫我揪心,就是一個被捕後脫掉面罩的暴徒,full gear下面,是個一臉稚氣的女孩,眼眨淚光地乖乖答警察問題。

          她是個剛升上中一的孩子,九月才開學,嚴格來說只讀了一個月中學,心態仍是個小六生。一個小學生會明白政治?會明白顏色革命?我懷疑。被推上前線送死的孩子一直深信「不篤灰不割席」,其實視乎你的犧牲有沒有政治價值,前天涉嫌向警察割頸施襲的青年,就是最好例子。

          幾乎搞出人命,成為革命負資產,那涉嫌割警察頸的青年被捕後,連登就急急出貼子割席:「今日中共終於出手,派特務假扮示威者試圖殺警。」 年輕人,你割頸,他們割席;你備遺書當死士,人家卻劃清界線說不關我們事。

          年少無知,原來已足夠斷送一生前途。

        屈穎妍
回應 (7)
我要發表
AT
AT 2019/10/23 17:26:26 回覆

要你同新屋嶺一樣,有人打你,強姦你,雞姦你,你咁耐未享過,冇人幫你,無言以對。

慘烈的集體陪葬

低智腦殘的人

jacky
jacky 2019/10/17 23:32:02 回覆

煽動人上街的技倆, 他們總說明天是末日, 今天要出來上街示威. 總之日日都是末日.

jacky
jacky 2019/10/17 23:25:16 回覆

生活在香港社會, 唔犯法唔會無自由, 那些心懷不軌的人, 加鹽加醋, 無中生有,虛弄作假,無端說香港無自由, 要人出來反抗, 是徹頭徹尾的愚民. 希望每日的警察記者會,不停提出這個事實,在香港不犯法唔會無自由, 洗腦洗番轉頭.

衙门
衙门 2019/10/15 15:19:43 回覆
@鐘可馨賴:zkx9...

咪係呢度正气地方賣肉,報警拉你!!

衙门
衙门 2019/10/15 15:15:59 回覆

咁多地方賣肉你唔去,走黎呢D正气地方搞??!!報警篤你賣淫!!

暮跖
暮跖 2019/10/15 12:53:03 回覆

嘩 ! 呢位正義小姐只係幫手清路障, "黃箭咀所指" 紫衫果個八婆暴徒又扯頭髮️! 又打人! 使唔使咁狠呀

鐘可馨賴:zkx9
鐘可馨賴:zkx9 2019/10/15 12:30:25 回覆

台灣高檔正妹兼職
line:zkx9 WeChat:yx107619
盡在鐘可馨茶坊
類型繁多 價格合理 現金交易

user

網誌分類

最新回應

暮跖
暮跖 2019/11/22

*網上有傳:周家明與賣港4人幫勾結 司法有黑幕,

高等法院原訟法院法官周家明和林雲浩裁定禁蒙面法違憲。原來周家明係「黃絲」,周家明於大學三年級暑假就擔任賣港4人幫之一嘅香港民主黨創黨主席李柱銘嘅助理。大學四年級時,周家明去探望李柱銘,一起同去嘅前明報總編輯劉進圖當時話佢二人俾李柱銘拉著談政治,李柱銘向二人傳輸反黨反中共嘅思想。黑衣示威者咁多嘅月將香港變成垃圾場,司法審判亦都由撐示威嘅法官審理,實在係太不公平!港人唔同意今次嘅裁定!

*網上有傳:李志喜家族隻手遮天 施壓林雲浩幫助黑衣暴徒,

有料話一直同泛民作對嘅大法官林雲浩受到公民黨大律師李志喜班人威脅同金錢誘惑,李志喜今次代表24位民主派議員要求法庭就《反蒙面法》頒下臨時禁制令。翻查資料可以見到李志喜家族係司法領域權利好大,佢堂兄李國能係大法官、佬豆李福善亦係資深法官嚟。當年佢親生細佬李國彥酒後駕駛凈係俾判5千元保釋,但其實佢細佬酒精含量當時測到係超過22微克,而且唔係第一次飲酒摣車喇!按道理應該最起碼吊銷個駕駛證。可以見到李志喜家族隻手遮天,今次又利用自己家族影響力去威逼利誘林雲浩法官,以達到政治目的,實在卑劣至極!最後連累香港無辜市民承擔暴徒罪行!

暮跖
暮跖 2019/11/19
唔想咁樣 可以點樣 投票
想要香港有和平安樂日子過,投票就要認清楚止暴制亂同恐怖份子暴徒割蓆的...。投錯票你會死得好慘!