nimendajiahao1
nimendajiahao1
nimendajiahao1

Macys(美詩沁):雙眼皮點解會顯老?

2019/12/03 15:26:08 網誌分類: 生活
03 Dec

  雙眼皮顯得眼大,雙眼皮令眼睛更有神,雙眼皮化妝更好睇。雙眼皮嘅優點唔洗小編講,大家自己都知道,不過肯定有人會問雙眼皮會唔會有D咩缺點啊?例如顯老,好多人都係度擔心做做雙眼皮會不會顯老,咁首先就等我地來睇下眼部衰老嘅變化。

衰老對比

  從照片上可以看出,眼窩從飽滿變得凹陷,下瞼從緊致變松弛,眼袋加重,皺紋加深,上瞼下垂嚴重,雙眼皮褶皺線越來越深,眼睛睇上去都越來越細。

  咁問題就來啦

  雙眼皮顯老,定係眼窩顯老?你眼窩嘅飽和度係咪降低咗?一般小朋友塊面睇上去都係好飽滿嘅無論係額頭、臉頰定係眼部。咁點解做咗雙眼皮就會顯老呢,咁係因為一般專家係做雙眼皮過程中,會去掉部分脂肪同埋皮下組織。如果專家過多咁去除皮下組織同埋脂肪組織嘅時候,上眼皮嘅飽和度就降低,所以係視覺上面會出現顯老嘅反效果。

美女

  呢種飽和度降低、顯老嘅情況多出現係歐式雙眼皮同埋大寬雙眼皮。專家會精准把控組織嘅去除量,謹慎咁避免出現呢D問題,做出來嘅雙眼皮甚至可以達到減齡的效果。萬一你真係出現咗呢種情況,上眼窩凹陷嚴重,上眼皮皮膚呈老化性的幹癟皺巴狀。小編建議你揀自體脂肪填充來補救。

  第二個雙眼皮顯老的原因

  上面其實亦都提到係因為雙眼皮過寬、皺紋過深。東方人大部分上瞼窄,眼窩平,眉弓低,上瞼厚,唔多適合做歐式雙眼皮。寬寬嘅雙眼皮加上過深嘅雙眼皮褶皺,絕對係顯老利器。一張圖就讓你明白

石橋鋪寬度

  雙眼皮做窄D,眼皮睇上去就顯得比較自然、真實。而且窄D嘅雙眼皮,眼裂反而能充分咁開大。當然,眼部整形專家畀出嘅專業意見,先係最合適你嘅。

  所以,小編就向大家推薦一個有資質嘅醫美機構——香港美詩沁國際醫學美容機構。美詩沁有24年經營歷史,專注眼部年輕化,30萬余用家親身體驗,效果有保證,讓你美的安心,美的放心!

美詩沁

 

回應 (0)
我要發表
user