木水火
木水火
木水火

宣誓日將至 黃絲公務員公會 宣佈解散 網民串爆:咁就縮?點對得住勇務手足?

2021/01/17 23:00:00 網誌分類: 時事
17 Jan

宣誓日將至 黃絲公務員公會 宣佈解散 網民串爆:咁就縮? 點對得住勇務手足? {#icons_boy2} {#icons_girl2}

2021年01月17日 13:00

图片中可能有:1 位用户、上面的文字是“幫港出聲 Silent Majority For HK 新公務員工會主席 é武周 宣誓日將至 黃絲公務員公會 宣佈解散 網民串爆: 咁就縮?點對得住勇武手足?”

公務員事務局早前通知所有政策局及部門,明言去年7.1前受聘的公務員須簽署聲明擁護《基本法》、效忠香港特別行政區,唔知係咪因為驚,曾於黑暴時期發起集會力撐黑衣人立場,由黃絲公務員成立的新公務員工會,昨晚就在FB宣佈,因要考慮是工會理事的人身安全,以及保障會員資料,所以要解散工會,仲話係「無奈但必要做法」喎。

有網民就串爆黃絲公務員工會:「咁就縮?點對得住勇務手足?」你又點睇呢? {#icons_girl10}

原圖:https://bit.ly/39CrkOE

https://www.silentmajority.hk/articles/1019581