Dr. 168 the Great
Dr. 168 the Great
Dr. 168 the Great

對網友的一些回應

2008/07/13 05:12:10 網誌分類: 回應
13 Jul

小弟都係幾自閉嘅人, 閒來喜歡網上寫作, 自得其樂, 不必理會現實世界好多問題。

每天工作完畢, 回到家裡睇到網友嘅留言, 原來係幾好嘅享受!

看到小妹妹 Yen 和 vlun28 互相討論問題, 都幾開心, 佢哋提出嘅觀點, 都幾好㗎, 值得大家注意。

 

Yen 2008-07-11 15:31

DEAR 博士

我吾係懷疑你, 但係越來越近奧運, 咁國內實吾想大市大跌, 所以香港都應該可以穩定...對嗎?

另外...其實你係咪心裏有數會否打杖? 如果會咩時間係高危期呢? 謝謝你的意見

 

Yen :

奧運唔應該同政治扯上關係, 又點解奧運又一定要同股市扯上關係呢?

妳梗係唔係懷疑我啦, 我都無話妳懷疑我, 無端端妳咁講, 會嚇親小弟㗎!  嗱, 嚇到瞓咗係度添!

對打仗係咪心裏有數?最好梗係唔好打喇, 如果打, 無端端大家又要捱多幾年。

高危期?咪就係 2008年7月7日至 8月6日!

話個秘密俾大家知﹕其實係奧運之前, 中港股市將會有一次大反彈, 應該於8月1日開始。

 

vlun28 2008-07-11 16:33

YEN: 要升都大陸升先啦,大陸今日跌呀......

 

vlun28 :

你跟 Yen 咁樣討論問題, 互相交換意見, 係幾好㗎!

請繼續, 唔阻你哋喇。

 

Yen 2008-07-11 16:56
Vlun28: 我意見係今天大陸跌, 香港都可以頂到, 並升三百多點, 如果大陸能因奧運穩定, 咁港股咪仲安全? 小小意見, 不知對否, 謝謝大家提點

Yen :

妳跟 vlun28 咁樣討論問題, 互相交換意見, 係幾好㗎!

請繼續, 唔阻你哋喇。

 

  MuyBien 2008-07-12 01:15
http://finance.yahoo.com/q?s=FNM
Fannie Mae d rops 28% today.

http://finance.yahoo.com/q?s=FRE
Freddie Mac drops 24% today

MuyBien :

多謝提供資料!

房利美 (Fannie Mae) 和 房地美 (Freddie Mac) 的危機, 實在不下於次按危機, 美國若不能解决, 愈演愈烈, 則又是一場災難。

希望美國政府能及時解决啦!

YLF 2008-07-12 14:13
做人難,做好人更難,無償的股市指引,反而增多了自己壓力;you are great!!well done

YLF :

多謝讚賞!多謝關心!

小弟在網上寫作, 祇是希望與眾同樂, 分享心得。

自然亦希望拋磚引玉, 博得各方好友不吝賜教, 各抒己見。

小弟內心坦然, 並無壓力。

請不必為小弟擔心, 多謝!

 

Baby Chan 2008-07-13 02:56
博士對過去一星期之股市預測, 百命百準確, perfect !

Baby Chan :

相信妳係講﹕「博士對過去一星期之股市預測, 百百準確, perfect !

多謝妳嘅讚賞!

真係托賴, 小弟對過去一星期的股市預測, 都幾滿意。

回應 (6)
我要發表
泰迪羅賓
泰迪羅賓 2008/07/13 18:59:29 回覆
多謝博士無私分享!
有心人日記
有心人日記 2008/07/13 13:04:41 回覆

現實同網上嘅表達方式

真係有啲唔同呀!

 

 

penny (佩妮)
penny (佩妮) 2008/07/13 11:27:18 回覆
 
雖說還有半粒鐘,先到Afternoon,
 
同你打咗招呼先啦~博士!
 
 
Phill
Phill 2008/07/13 10:43:26 回覆

博士,其實很多政要都說過 "奧運不可以和政治掛勾"。但是說歸說,說給老百姓聽的,不是說給自己的。

金石仁
金石仁 2008/07/13 10:23:09 回覆
早晨..鼓掌.
麵包布甸
麵包布甸 2008/07/13 08:44:49 回覆

user

最新回應

跟 Dr.168 入貨點算?

跟 Dr.168 入貨點算?

截至  20161217

股票                                     Dr.168 吹雞日期    吹雞買入價    市價        /       百分比

銀河娛樂        (27)               2014/01/22             $72.8              $33.9       -$38.9       -53.4%

香港交易所    (388) 股價及相關新聞         2015/04/15             $290.0            $185.1     -$104.9     -36.2%

南方A50         (2822) 股價及相關新聞       2015/08/07             $13.98            $11.18     -$2.80       -20.0%

南方A50         (2822) 股價及相關新聞       2015/08/18             $12.90            $11.18     -$1.72       -13.3%

國泰君安國際 (1788) 股價及相關新聞      2016/10/13             $2.98              $2.50       -$0.48       -16.1%

環球能源資源 (8561) 股價及相關新聞      2016/10/06             $0.536            $0.31       -$0.23       -42.2%

 
幪面馬仔
幪面馬仔 2015/06/18
曾大俠
曾大俠 2013/10/22

BLOG-CITY突然不能上載圖片!