則卷小雲
則卷小雲
則卷小雲

我要開檔了!

2009/12/27 16:18:50 網誌分類: 生活
27 Dec

{#DSC00084.JPG}

  今年聖誕就係咁過,別的地方落雪,我屋企就落金莎,仲有廿三場show,若果廿三場都仲係咁派金莎,我真的要開檔賣金莎了!{#icons_girl10}

  囡囡一早買了戲票跟同學睇戲,可惜同學們冇個得閒,唯有搵老豆陪,想搵我就更加難,因為我只睇一部戲,就係阿凡達。

  前晚唔知邊鬼個咁粗魯,整爛個垃圾桶。家陣d垃圾桶咁貴,要買好一點都要五佰大元,就在我想落鎚之際,靈機一觸,不如買支超能膠回家,整得好就可以慳番五佰元,唔得先至買啦!

  於是,尋晚我就漏夜開工,整番好,今朝一早又散了!心心不忿的我,豈會就此罷休,繼續努力之下,垃圾桶不用等到復活節就可以復活了!

  唔知係咪太開心,尋晚一覺瞓到今朝十一點,一覺醒來全屋冇聲冇氣,大叫都冇人理,睇一睇手機就發現鋼琴老師的來電,立即打比囡囡無反應,再打比佢老豆,一開口就罵他明知個女要學琴,都帶佢出去食早餐,誰不知原來囡囡係自己間房,睡到一隻豬咁{#icons_dog9},直到老師按門鈴,她才起床梳洗。學完琴佢仲話要食早餐,真係貪睡不知時日過了!

  我又夠鐘去太古城玩了,Byebye!

  

  

回應 (4)
我要發表
心之
心之 2009/12/30 15:35:35 回覆

又係金莎,最近幾年都食金莎,真係鐘意食都會變成怕。

又係想睇阿凡達。

淺雪
淺雪 2009/12/30 10:08:01 回覆

你張就的買個平的既垃圾桶啦.

反正你用開果個都咁易爛..

買得貴爛果陣係肉痛的.

我比較慳..我用大桶的梘(簡)粉.(木字加個見)果個梘字你係唔係睇唔到呢?

個桶用完當垃圾桶.

欽差大臣
欽差大臣 2009/12/30 00:02:08 回覆

排队抢购!第十三?打占!

qqcheng (小吉)
qqcheng (小吉) 2009/12/29 18:02:40 回覆

金莎,我都啱.

 

user