域 流亦詩
域 流亦詩
域 流亦詩

老是針對紅家

2018/05/08 13:58:36 網誌分類: 講人自講
08 May

 

你說佢豬不是豬

扮晒懵然導眾痴

千般煽惑猶可惡

即棄奸徒未謂遲

 

江湖傳聞、日前豬八萬在垃圾會嘅覓地會議之中提出、收回軍事用地以作興建公屋之用、而被藍仔指責為發噏風兼揼波鐘。嗱、如果傳聞屬實嘅話、藍仔未免太過睇少豬八萬嘅用心了!冇錯、豬八萬確實志不在軍事用地能否興建公屋、只要係藉此在渴望上樓嘅街坊心目中創造出一個街坊軍生人霸死地嘅形象、方便日後借題生事。須知到、戇痴瘋能夠在本城搞出咁多風風雨雨、亦只不過是在花家大戰船上學過七天散手。然而、豬八萬卻被花大叔安排在亞褲汗、巴比倫、波斯、意識劣一帶打足三年擂台、其功夫之了得非一般人能及。咪見到佢個款有啲低 B 就當佢係痴瘋那類級數嘅傻仔、其實佢一開始就“扮豬食老虎”架喇!

 

你還記得當喪普在去年坐上花家一哥寶座不久、豬八萬在垃圾會炮製嘅「幫鬼出聲」事件嗎?豬八萬誣蔑街坊軍在南海蝦蝦霸霸、而紅家就對南亞弱小族群威迫利誘、企圖誤導街坊南海並非龍族領海。但凡讀過龍之歷中嘅人都知到、自古以來南海便是龍之領域、唯獨是豬八萬跟花大叔口徑一致、指責紅家在南海進行軍事擴張。咁、你話嘞、豬八萬所講嘅話、係咪與龍族為敵?加上去年五毒聯盟所搞嘅活動都預埋佢一份、唔使問阿貴都知到老豬係何許身份。但奇怪得很、在本城當二五唔止有市場、加上有黃仔將狗屁當真理之下、二五仔嘅聲勢比大明星還要墟撼。呢啲咪就係黃色教育成功嘅地方嚟囉!咁就難怪黃仔出盡九牛二虎之力去阻擋教館傳授龍之歷史、阻擋龍之教育、甚至連龍歌法都唔放過啦!嗱、閣下不妨撫心自問、單憑黃仔之力就能夠擋得住大氣候來臨嗎?但係、佢哋的確萬事如意喎!究竟、咁又點解呢吓?難道你真係相信在無人暗中協助之下、單憑區區黃仔一雙螳臂就能夠擋得住紅家隻車嗎?罪城之中內奸何其多!嗚呼哀哉!

 

 

回應 (2)
我要發表
域 流亦詩
域 流亦詩 2018/05/09 14:25:15 回覆

家陣都幾難找到一個唔係姓黃嘅....

開心van仔
開心van仔 2018/05/08 22:57:35 回覆

好打女將也姓黃!香港經歷緊黃禍!

user

最新回應

123331
123331 2018/08/22

亞域哥,「來者應,去者靜。法住無常,止心一處。」謝謝。

開心van仔
開心van仔 2018/08/22

很喜歡看你的文章,為何不寫?你今日的話令我有共鳴!我進入古稀之年,剛做了第二次通波仔手術,對世事已不再熱衷了。只希望可開心過每一天。回望過去幾十年人生,很多事都淡忘,只記開心的事,不開心的由它去!現在對很多事都淡然處之,只爭取多些時間與孫兒們相聚。

祝君身體健康,生活愉快,開心每一天!真希望可再見你的文章!

萬大有商量
萬大有商量 2018/08/21

請君多多保重 ,健康快樂年年。

花姐
花姐 2018/08/21

為何離開,每天看你的文章,有共鳴的,也有是不懂的,不過在這裡交的博友,都使我有得著,也許離去是你覺得最好的選擇,亦希望很

快又在頭條網看你寫的文章,多多保重。

花姐