域 流亦詩
域 流亦詩
域 流亦詩

虛假的民自和

2018/05/28 13:32:26 網誌分類: 講人自講
28 May

 

五毒早前聚一堆

匿盟為錢去追隨

公然撒賴紅威脅

仇龍播毒靠吹噓

 

呢嗱、當下罪惡城日日都有人高唱反紅、反一家專政。之但係、究竟那些人是反紅還是反龍、則成疑問。就以近日跑到摩囉參加藏毒舉辦嘅世界民自和(民主、自由、和平)大會嘅匿公盟代表來講、實際上是反龍而非反紅。如果係反紅、只須打倒一家專政便可以、而無須像五毒(藏毒、蒙毒、疆毒、台毒、港毒)咁、主張脫龍獨立的。所謂獨立者、就是跟龍族分家、往後不再做龍的傳人咁解。難道咁都睇唔出、五毒係掛羊頭賣狗肉嗎?在下對於別人反紅冇意見、因為這是每個人意識形態上嘅分歧。之但係、反龍就絕不能接受。因為龍是我族之根本、一旦分裂了、龍族便完蛋了!此乃滅宗滅祖滅族之大罪、誰也擔不起的。

 

再講、世界上所有「反家族」社團、無一不是接受花大叔透過民間機構 N支O 所提供嘅金錢而經營的。再講近一點、本城某些政黨堅決反對訂立防毒法、無非是害怕在法例規定之下、被迫公開金主名單。因為幕後金主隨咗無孔不落嘅花大叔之外、還有很多連你或我發夢都想唔到嘅人。這就是污穢無比嘅政治了!目前龍族正在復興、龍傳人嘅生活質素亦在改善之中、雖然其它方面尚存在改善空間、但總算係太平盛世、可故一定要反紅?吓、政治理想?唔好玩啦、難道就係因一己政見就要整個民族陪葬?其實、大家都心知肚明、假如龍族裹足不前嘅話、受苦受難嘅係普羅大眾、而最有利嘅就係花大叔和一眾白番。古語有講、天作孽猶可違、自作孽不可活吖嘛!在下雖然覺得那些收花銀而害龍族嘅二五仔可恨、但那些連自己做緊乜都唔知、只係人云亦云之輩更加該燴。嗱、如果本城唔係有一大群被教館教壞晒嘅「黃青」願意去當政治炮灰嘅話、單憑那一小撮「外黃、內白」嘅本地二五仔、從神州跑過來嘅仇紅大圈仔、以及部份由外地移民本城嘅龍裔外族反龍人士、絕對不足以令到本城冇日安寧的。究竟這是誰之過呢、吓?!

 

回應 (0)
我要發表
user

最新回應

*KK*
*KK* 2019/09/18

兄台眼光獨到. 不出一年就有大龍鳳睇了.

"污膠藤"單野, 不知若傳到近日來港的"毒眼寒流柑"之祖家又如何呢? 若彼邦之"安胃女孩像", "神大將軍像", 甚至"安義士像"等受如此對待, 真不知此"柑"會否敢在祖家國民面前仲乜野物野囉...

多年來各大爛仔館既欺師滅祖, 以至人性夏令營等精彩場面, 真係值得透過寒流輸出至全球! 彼此認識, 促進交流呢! 世界必有新氣象, "時代革命性解放"嘛!!!

開心van仔
開心van仔 2019/09/18

你好,很久不見了!我沒有在頭條寫野也有一年了!今天突然回來看看,高興見到你呀!近月心情很沉重,太多負面新聞令人情緒低落,不知亂局何時了!

123331
123331 2018/08/22

亞域哥,「來者應,去者靜。法住無常,止心一處。」謝謝。

開心van仔
開心van仔 2018/08/22

很喜歡看你的文章,為何不寫?你今日的話令我有共鳴!我進入古稀之年,剛做了第二次通波仔手術,對世事已不再熱衷了。只希望可開心過每一天。回望過去幾十年人生,很多事都淡忘,只記開心的事,不開心的由它去!現在對很多事都淡然處之,只爭取多些時間與孫兒們相聚。

祝君身體健康,生活愉快,開心每一天!真希望可再見你的文章!