世界盃2018

2018/06/12 11:04:00 網誌分類: 生活
12 Jun

世界盃開鑼喇!

大家估誰是冠軍?

最新回應

Persie
Persie 2018/10/17

剛剛在看「珠光寶氣」,10年前的老劇。當年睇,係見到黎姿就睇,其他冇理會,所以只記得佢和陳豪的部份。今次重看,反而被邵美琪Sylvia的部份吸引住。佢在劇中已呈老態,說難聽點身形有點大媽,但佢演得好好,佢為愛一個人而去到盡的橋段也很厲害,男人可能都想會一會這樣的女人。反而今次看黎姿,覺得佢冇乜演技,常把眼鏡瞪得太大成四白眼,反而不好看。劇中Constance這樣性格的女友/太太,可能可以sweet一兩年,但之後難免有點膩,有點厭煩。陳啟發本來有個報攤,有個好愛他照顧周到的女友,但為了Constance,最後招來殺身之禍,更令人唏噓。蔡少芬/Jessica繼續演活一個自私自利的女人,但佢把聲線太沙啞,一激動就狂嗌,好鬼難頂,見到佢我就會mute(深夜也不適宜開太高音量)。

經過10年閱歷,我對女性的看法已經有不同。難怪男女拍拖關係是很難維持的。有子女的婚姻反而不同,係一個家庭一起去維持。

Persie
Persie 2018/10/16
@花姐...

花姐好,只是太巧合,就有點奇怪。

花姐
花姐 2018/10/15

早晨,有點巧合,不用影響心情.

Persie
Persie 2018/10/15
@炎澄魂...

如果我的朋友知道這些事,或者暫時都不想見我了,呵呵。