域 流亦詩
域 流亦詩
域 流亦詩

打到來了

2018/07/07 15:44:43 網誌分類: 各家大事
07 Jul

勢洶勢又狼

窮燶便發狂

鐵拳講道理

理敗也稱王

 

花旗連續兩次與波斯境內反對派合作推翻攞蝦尼政權但失敗告終、使得喪普惱羞成怒而宣布退出波核協定、並聲稱將會恢復對波斯嘅經濟制裁。喪普下令英桔劣、法攔犀、德乳豬等盟友撒出在波斯嘅投資、並發出警告任何國家膽敢在十一月四日之後再構買波斯石油就會受到花旗製裁。這亦係意味着、一係天朝棄波斯而構買花旗石油、一係就繼續構買波斯石油而遭花旗制裁。喪普呢兜㕲嘴都可謂又惡死又毒辣咯!

 

波斯大教王哈梅內醫已經下令重啟關閉長達九年嘅核電站、並在有必要時封鎖霍以木之海峽、堵塞中東石油出海唯一通道。這顯示波斯為着要維護本身利益而重啟核武和不惜與白番一戰。但此舉亦中正喪普下懷。因為當波斯重啟核子活動時、英、法、德三國亦退出伊核協議、以及跟隨花旗一起製裁波斯。花旗一定會像對付巴比倫和利比罅一樣找個莫須有嘅罪名出來加之於波斯身上、然後糾眾圍毆波斯的。番邦在利字當頭嘅大前提之下、必定會齊齊附和花旗將歪理講成真理、待打垮波斯之後瓜分其石油利益的。

 

花旗輸出嘅顏色革命成功搞垮委內睡奶石油產量、只要將波斯也搞垮埋嘅話、唔止能夠主導全球石油價格、還使得世界對花元須求量亦大大增加、花元霸權便得以維持下去。喪普肯定計算過、如果能夠摧毀攞蝦尼政權、就可以扶起另一個聽使聽用嘅新政權、那就無後顧之憂。注於天朝喇喎、斬斷委內睡奶和波斯兩條主要油管、就能夠令天朝石油輸入量頓減50%或以上、足以打擊天朝經濟發展、加上主流石油控制大權落在花大叔手上、天朝想唔挨貴價石油都幾難。假如能便得神州經濟大倒退、而令到人民搵食艱難嘅話、社會怨氣就會急升、顏色革命就會有用武之地。只要紅家一倒下、天朝便瓦解成為多塊。到時花旗便可以主宰整個亞洲、甚至全世界了!由此看來、接下來嘅應該輪到貨幣戰出場了!

 

嗱、數就係咁計、夠竟係真唔係就面睇過至知。總言之、對於天朝來說、這回是世紀大考驗、且看看閘王有何反制手段矣!

回應 (0)
我要發表
user

最新回應

*KK*
*KK* 2019/09/18

兄台眼光獨到. 不出一年就有大龍鳳睇了.

"污膠藤"單野, 不知若傳到近日來港的"毒眼寒流柑"之祖家又如何呢? 若彼邦之"安胃女孩像", "神大將軍像", 甚至"安義士像"等受如此對待, 真不知此"柑"會否敢在祖家國民面前仲乜野物野囉...

多年來各大爛仔館既欺師滅祖, 以至人性夏令營等精彩場面, 真係值得透過寒流輸出至全球! 彼此認識, 促進交流呢! 世界必有新氣象, "時代革命性解放"嘛!!!

開心van仔
開心van仔 2019/09/18

你好,很久不見了!我沒有在頭條寫野也有一年了!今天突然回來看看,高興見到你呀!近月心情很沉重,太多負面新聞令人情緒低落,不知亂局何時了!

123331
123331 2018/08/22

亞域哥,「來者應,去者靜。法住無常,止心一處。」謝謝。

開心van仔
開心van仔 2018/08/22

很喜歡看你的文章,為何不寫?你今日的話令我有共鳴!我進入古稀之年,剛做了第二次通波仔手術,對世事已不再熱衷了。只希望可開心過每一天。回望過去幾十年人生,很多事都淡忘,只記開心的事,不開心的由它去!現在對很多事都淡然處之,只爭取多些時間與孫兒們相聚。

祝君身體健康,生活愉快,開心每一天!真希望可再見你的文章!