域 流亦詩
域 流亦詩
域 流亦詩

南亞點會有難民?

2018/07/27 15:48:27 網誌分類: 講府
27 Jul

懶理難民不難民

總之有水便精神

既得莊家挨義氣

閂門隱事去搵銀

 

在  1975 年至  2007 年期間、罪惡城一直出錢和出力去供養着由安南來嘅難民。難民高峰期不少於 20 萬人。至今、聯合閣仍然欠下罪惡城在難民項目上墊支嘅 11 億 6千 2 百多萬元款項。

 

當年安南船民去到那一處都是不受歡迎、當獲得食水和食物補給之後就會被拖出公海飄流。當時罪惡城亦受到安南難民湧入嘅困擾、社會上亦有人提出效法其它地方一樣、提供食水和食物之後便送客。之但係、當時嘅殖民宗主事頭婆、以及炸到安南仔屋企冚包散晒嘅花大叔齊向本城施壓接收難民、而聯合閣難民專員公處亦要求罪城府衙代為出資照顧難民滯留期間嘅生活起車、日後將會如數歸還。嗱、件事就係咁就決定咗、罪惡城亦依足吩咐做到一百分、但換來嘅結果係、事頭婆在 1997 年 7 月 1 日棚尾拉箱返祖家刨瞢仔皮、花大叔亦忽然患上老人痴呆症乜都唔記得、而聯合閣就直程話冇錢還。就係咁、成坺蘇州屎留番畀罪惡城街坊嘆喇!

 

如今、花大叔又在中東炸到巴比倫、利比罅、敘利罅等家族冚包散、搞到難民向歐洲家族湧去而造成巨大衝擊和困擾。嗰壇專用炸彈掟人嘅花大叔、係都唔肯接收那些在他口中嘅「一坺屎」難民、而那位精甩辮嘅幫兇(事頭婆)更加絕到同歐盟割蓆、藉此拒收難民。當下歐洲家族都知到賴咗嘢、只係發覺得太遲。嗱、口口聲聲講人權嘅英桔劣和花家現在連遮醜布都扔開埋、赤裸裸露出其偽君子嘅真正面容、反而我哋罪城府衙明知十個難民九個係假都照收可也、而且還要大開庫門畀錢班假難民打「賴死」官司。喂、大老爺、你哋到底知唔知到、嗰班假難民係冇日唔犯法架?當下嘅難民政策、除咗益狀師行發難民財之外、就係整個社會都要為難民帶來嘅破壞找數。所謂咬人嘅狗必須要戴上口罩、危險嘅人就要好好的集中在一起以便管控吖嘛!家陣公家甚麼都不做、算係點啫、吓?!

 

 

回應 (2)
我要發表
域 流亦詩
域 流亦詩 2018/07/28 16:06:20 回覆
@蕪湘...

講得有道理。

蕪湘
蕪湘 2018/07/28 13:19:30 回覆

阿花大叔攪亂世界勁掠水大計, 的蘇周屎當然其它國家去承擔啦!民主喎大晒架!  親外國勢力的人當然會大力支持啦! 有可能衙門裏早已被安插不少這類人了。  阿們! 柯彌陀佛!

user

最新回應

*KK*
*KK* 2019/09/18

兄台眼光獨到. 不出一年就有大龍鳳睇了.

"污膠藤"單野, 不知若傳到近日來港的"毒眼寒流柑"之祖家又如何呢? 若彼邦之"安胃女孩像", "神大將軍像", 甚至"安義士像"等受如此對待, 真不知此"柑"會否敢在祖家國民面前仲乜野物野囉...

多年來各大爛仔館既欺師滅祖, 以至人性夏令營等精彩場面, 真係值得透過寒流輸出至全球! 彼此認識, 促進交流呢! 世界必有新氣象, "時代革命性解放"嘛!!!

開心van仔
開心van仔 2019/09/18

你好,很久不見了!我沒有在頭條寫野也有一年了!今天突然回來看看,高興見到你呀!近月心情很沉重,太多負面新聞令人情緒低落,不知亂局何時了!

123331
123331 2018/08/22

亞域哥,「來者應,去者靜。法住無常,止心一處。」謝謝。

開心van仔
開心van仔 2018/08/22

很喜歡看你的文章,為何不寫?你今日的話令我有共鳴!我進入古稀之年,剛做了第二次通波仔手術,對世事已不再熱衷了。只希望可開心過每一天。回望過去幾十年人生,很多事都淡忘,只記開心的事,不開心的由它去!現在對很多事都淡然處之,只爭取多些時間與孫兒們相聚。

祝君身體健康,生活愉快,開心每一天!真希望可再見你的文章!