新版

2018/05/15 23:14:09 網誌分類: 生活
15 May
新版面,要適應!

還錢於民

2018/03/06 00:58:11 網誌分類: 政治
06 Mar
說什麼還富於民? c9林鄭,劏房波厚顏無恥,歩步高昇,不知所謂,比曾生還廢,身為大掌櫃,不知民生丶民心所向,垃圾到無朋友!只有一句,還錢於民!派錢!!

鼎爺再現

2017/07/20 00:10:49 網誌分類: 娛樂
20 Jul
噪音丶噪音!如果可以換了譚小姐~ 女主持,就功德無量,聲大夾無準,吱吱喳喳,厭煩!想窒鼎爺又未夠班,想問又未夠料,莫非躲在兒童世界太久?鼎爺節目,請揾個沉實的,唔好企在後面,講D唔好笑的蠢笑話或問D唔知乜嘅嘢!鼎爺支持你!但支持唔住那位••••••

阿媽教落食平d

2017/04/20 00:21:20 網誌分類: 飲食
20 Apr
阿媽教落食平d, 已經唔係一個飲食節目,係一個show, 電飯煲教煮餸,快到睇唔切,只見肥媽炫耀佢有幾叻?嘍囉六在旁搖旗...矇查查咁睇完一集!比番阿爺廚房我!!

恭喜林太

2017/03/28 00:35:33 網誌分類: 時事
28 Mar
恭喜恭喜,麈埃落定,講乜都冇用,林鄭當選!胡官,可愛的老爺子,冇敗!嬴了從不認識的人的心,3乂7=21,幽默解嘲,寛廣的心!鬍鬚曾,好夢猶來最易醒,既然可以咀嚼一生,回憶長留,work smart,就將工作給林太,等她抬頭見file低頭見文件,七手八臂解決民生丶經濟•••••閒雲

好彩冇票

2017/03/24 00:18:41 網誌分類: 時事
24 Mar
相信曾生是一個好好的玩伴,中國舞、劍撃丶功夫丶吉他•••••可惜唔唱粤曲,有一大堆各界飲食朋友,若問為官多年,做咗乜?唔地除,最深印象有六千元進帳,庫房水浸,民生老人,醫療全無改善••••說玩,電影••口若縣河,講政經,結結巴巴,和他相處,應該是舒服和開心嘅!林鄭,嚴肅乏味,玩,

林鄭丶薯片、胡官

2017/03/14 23:32:16 網誌分類: 未分類
14 Mar
人一定有缺失,大將應有大將才,她,髮型丶衣着簡單,指甲修飾乾净,是一對做事的手。談話有重㸃,偶有黑臉,雖是政客,也應帶真性情,偽中有真,可取!不論施政理念,三取其一,冇得輸! 薯片,如果將鬍鬚修貼一些,不要過長,說話不用一支支戙起,看得舒服點,話不要欲言又止,每句話後面好像還有半

🐔年好運

2017/01/29 01:04:42 網誌分類: 未分類
29 Jan
祝各位新年進歩,身體健康!萬事勝意!🐔年雞聲響亮!恭喜恭喜!!

亞爺廚房

2016/12/30 02:01:57 網誌分類: 生活
30 Dec
亞爺廚房,勾起不少童年回憶,尤其那遺忘了,菜莆荷蘭荳西芹的小炒,過年過節就會出現,從來唔知那一條條的就是菜甫,每次想形容給人知,也說不出,多謝鼎爺,解了䛧團。焗魚腸,原來洗咁麻煩,以前工人,常整,香味還留在腦海,潤腸釀乳鴿,以前是禾花雀,好好味,好似在焼臘舖買回來,這味餸,讓我想

逐個踢

2016/11/17 14:05:03 網誌分類: 生活
17 Nov
逐個踼,太麻煩!一次過啦,弱勢正苦!律政司又好似冇乜火,隻魚蛋老千,梗要走啦,其餘的垃圾,順手掃埋啦!麻鬼煩,太令人討厭,憤慨!樣衰衰,有殺錯冇放過,一於咁話

最新回應

開心van仔
開心van仔 2018/06/09

我唔識加相呀!

開心van仔
開心van仔 2018/06/09

新不如舊!

mattwong
mattwong 2018/05/16

how to 插入相片呢

Auntcat
Auntcat 2017/07/20

某次無意中聽姊妹淘,(從來唔睇呢個節目,果次冇啱睇嘅,由得佢開着,一邊低頭玩game,一邊聽,個男化粧師示範幫個女人化粧,邊講解,個女主持人不停係咁"唔...唔...唔...喔...喔...."製造噪音,令人心煩,熄機!

仲有愛回家之XX速遞,呂惠儀把高八度嘅尖响声又係討厭!