香港有個「隱形特首」

2016/09/07 07:35:41 網誌分類: 政治
07 Sep

特首乃香港首長,現時那689,姓名L字頭,而那位隱形特首,無獨有偶,亦是L字頭。

特首有咩嘢特徵?依家睇嚟首要係姓L字頭囉!另外係:

一. 有班細嘅跟住,對佢唯命是從;

二. 可以翻手為雲、覆手為雨;

三. 不得民心,經常俾市民鬧爆;

四. 經常俾人掟....好似杯呀、碟呀、內臟呀;

五. 少出街:因為每次出街都俾人鬧、俾人掟;所以,盡可能安排班「靚」嚟謹見;

六. 夠面矇:住處外經常有人鬧爆,叫囂都可以當佢地死嘅!即係夠晒面懞。

七. 皮笑肉不笑;

八. 有錢囉(八方水喉射住)!冇錢?鬼聽你支笛呀!一係就好打得:仲要好似「城寨英雄」咁,打不死喎!

九. 可以操縱選舉---要邊個贏就贏、要放棄邊個就邊個;被放棄果個仲矇在鼓裡,死左都唔知咩嘢事!

睇嚟,隱形特首叻過真特首!人地多左689特徵呀!再者,你在明,佢在暗,赢晒啦!

回應 (0)
我要發表
user

最新回應

立 冬
立 冬 2018/06/13

新版都有好處的, 至少用手機來睇會較以前方便.  你休息夠了再回來啦!   {#iconb_21}

VanYYY
VanYYY 2018/05/24
@域 流亦詩...

雖然我封舉,有空仍會拜讀你的大作!

KING.
KING. 2018/05/19

都要改啦, 以前頭條blog都唔係mobile reponsive web. 而家改左,你有冇發覺冇以前咁棘.

域 流亦詩
域 流亦詩 2018/05/18

祝你身體健康、愉快。它朝有機會再在博海相見!