KC blog 主
KC blog 主
KC blog 主

九月來了!又開學了!

2018/09/03 07:51:44 網誌分類: 生活
03 Sep
九月三日…… 馬季已開鑼…… 今日很多學校開學! 祝大家生活愉快。

中美貿易戰,有贏家嗎?

2018/08/06 23:15:53 網誌分類: 時事
06 Aug
中美呢排大打貿易戰…… 玩到七彩! 遲早影响到日常生活…… 例如美國車厘子平咗! 股市平晒,大把平貨執…… 有冇着數? 睇你自已企位了。

民鼠碩原來收咗尾國佬錢

2018/07/19 11:13:07 網誌分類: 時事
19 Jul
今次書展有位鄭宇碩的助理張達明(不是港大果隻黄屍!) 出書大爆民鼠碩收咗美國佬錢…… 佔中時大搞特搞…… 呵呵…… 而家有証人啦!

救番四件先!

2018/07/09 11:28:15 網誌分類: 時事
09 Jul
今日再救! 捉蟲少年足球隊…… 問你怕未?

又救倒!

2018/07/09 11:23:09 網誌分類: 時事
09 Jul
泰國捉蟲少年足球隊被困…… 成個世界幇手救佢地…… 而家已救四人…… 今日可能又救多幾個…… 下午去探險…… 唔該咪揾D咁險的地方玩! 唔該

原來自殘!

2018/07/07 12:31:11 網誌分類: 時事
07 Jul
特朗普吹到咁大…… 加関税500億…… 原來抽完税…… 自已人民買貴嘢! 仲要俾中國報復…… 打擊佢票倉……大豆農民! 死得啦! 加碼就自殘

一萬條盲毛,香港亂硬了!

2018/07/02 14:34:12 網誌分類: 時事
02 Jul
民陣話五萬,警方話一萬…… 一萬都大劑啦…… 即七百人之中就有一條盲毛…… 死得啦! 多過青山精神病人好多呀! 咁多人個腦壞咗! 香港點唔死吖?

泛民又反對加罰則!

2018/06/27 10:00:36 網誌分類: 時事
27 Jun
身有屎! 罰自已…… 一定反對啦! 但市民就樂見…… 咁至合理噃! 垃圾會而家咁樣衰…… 全冇公信力! 唔改…… 不如執Q咗佢啦!

又屍法覆核!

2018/06/22 19:18:37 網誌分類: 時事
22 Jun
一地两檢刋憲…… 惹來成班黄屍玩屍法覆核…… 例用法援…… 法援又例俾水班友玩…… 因為D錢自己人賺番…… 亞爺正苦一樣冇修…